ПРОМОЦИЈА РОМАНА „ВЕЧНОСТ“

Познати планинар и писац Саша Аранђеловић, родом из Бабушнице, представио је публици у Власотинцу свој нови роман „Вечност“. Промоцију романа, у Великој сали Општинске скупштине, организовала је Библиотека, у сарадњи са Планинарским друштвом „Морич“.

Саша Аранђеловић, рођен је у Бабушници 1968. године. Његов први роман, који обрађује филозофске и психолошке теме, издат је 1999. године под насловом „Поглед са висине“. Роман „Вечност“ првобитно је објављен у издању „Чигоје“ 2001. године, а 12 година касније дочекао је своје друго издање у штампарији „Свен“ у Нишу. У овом роману писац прати животну борбу младог сликара пред којим се изненада отвара лепа будућност,  постепено прелази у психологију и филозофију, трагајући за појмом вечности, са пуно питања о смислу живота.

Најпре се публици обратила Јасмина Ковачевић, историчар уметности, која је изнела своје утиске о роману. Књижевник из Бабушнице, Горан Ранчић, публику је упознао са досадашњим делима свог колеге. Директор Библиотеке Срба Такић истакао је културну сарадњу две суседне вароши, са жељом да се та традиција негује. Директор Туристичке организације Власотинца, Оливера Стаменковић, уручила је пригодан поклон књижевнику и најавила реализацију бројних туристичких пројеката две општине. Посебну захвалницу за дугогодишњу сарадњу Саши Аранђеловићу је предала Драгана Димитријевић, у име Планинарског друштва „Морич“.