ЧЕТВРТ ВЕКА ЧАСОПИСА ПОМАК

Хвалећи упорност трајања и квалитет прилога заступљених у овом броју часописа, Срба Такић, директор библиотеке је рекао да су власотиначке литерате увек са уважавањем гледале на већи и културним садржајима богатији Лесковац: „Али и ми смо том стваралаштву дали допринос јер је много Власотинчана дало своје прилоге културном стваралаштву регионалне престонице!“

О најновијем броју Помака говорила је Јелена Јанковић, председница Удружења писаца Лесковца, која је похвалила подршку локалне самоуправе, али и одала признање свим досадашњим уредницима, који су својим трудом осигуравали његово трајање. Она је, ове вечери била у улози домаћина и најављивала сваког од присутних писаца.

Наши гости, који су се представили својим прилозима, осим уреднице, били су: Небојша Ђокић, Јовица Стаменковић, Горица Додеровић, Јован Димитријевић, Славица Блажић, Зоран Јовановић Јајински, Љиљана Миленковић Такић, Добрила Стојановић, Весна Стојковић и Данило Коцић. Он је био посебно позван да, осим о свом раду, говори и о својој књизи „Лесковачки писци и њихово доба“. Нарочиту драж овој вечери дали су музички уредник Удружења, Владимир Младеновић и вокални солиста Сара Станковић.

Неформално дружење писаца два града наставило се до касно, омогућивши договоре око нових представљања и песничких сусретања, као и даље сарадње две културне институције.