Пројекат Дигитализација завичајног фонда

На конкурсу  Министарства  културе и информисања из обласни Дигитализације културног наслеђа у 2016. години,  Народна библиотека Десанка Максимовићдобила је око два милиона динара за пројекат Дигитализација завичајног фонда”.

 

Основни циљеви дигитализације завичајне библиотечке грађе односе се на заштиту штампаних публикација и већу доступност информација. Овако дефинисани циљеви дигитализације не искључују и остале, који проистичу из основних: презентација и промоција локалне културне баштине, проширење корисничке базе, увођење нових услуга. Дигитализована завичајна грађа биће доступна свима онима који желе да проучавају Власотинце и околину или појединачне ауторе из Власотинца и околине, а штампани оригинали самим тим биће заштићени и очувани. Дигитализована грађа биће доступна на  порталу Дигиталне библиотеке Србије и на сајту Народне библиотеке Десанка Максимовић“.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 17 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
62981

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com