Ревизија

Ревизија књижног фонда  библиотеке

У Народној библиотеци „Десанка Максимовић“, у периоду од 20. јуна до 21. јула 2016. године, биће спроведена ревизија књижног фонда.

Осим што представља законску обавезу, ревизијом се утврђује стварно бројчано и физичко стање инвентарисане библиотечке грађе. Након извршене детаљне провере фонда, а то је преко 50.000 публикација, биће утврђено прецизно стање фонда и проверена његова садржина. Сачиниће се листе предлога за отпис по четири основа: јединице библиотечко-информационе грађе које нису пронађене у фонду, дотрајале и неупотребљиве јединице, неврећене јединице библиотечко-информационе грађе - на задужењу дуже  од три године и неактуелне јединице. Записник о извршеној ревизији разматраће Управни одбор библиотеке, који ће након тога донети одлуку о отпису библиотечко-информационе грађе.

 Ревизија је обиман и одговоран  посао, који захтева што већу прецизност како би добијене информације  биле тачне.  Усклађеност података важна је како за библиотекаре тако и за кориснике. На пословима ревизије биће ангажовани сви радници. Радиће се редовно у две смене, од 8 до 18 часова. За време трајања ревизије Библиотека ће радити редовно, осим оних одељења у којима се у тој недељи ради ревизија књижног фонда.

Радионице у оквиру Летњег програма одвијаће се по плану и утврђеном распореду.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 20 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
62984

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com