ДАНИ РУСКОГ ФИЛМА

Захваљујући сарадњи Уметничког клуба РАСКОВНИК, Србско-руског братства СРБИЈА и Руском дому из Београда, Народна библиотека “Десанка Максимовић“  организује манифестацију „ДАНИ РУСКОГ ФИЛМА“ у Галерији Гигине клуће. У оквиру манифестације приказаћемо неколико филмских остварења савремене руске кинематографије. 
 6. септембар са почетком у  17 часова - ПОП-СВЕШТЕНИК Други светски рат. Псковска православна мисија. Једна од најмање познатих причи Великог Отаџбинског рата. Од августа 1941. до фебруара 1944. године, свештеници-мисионари из прибалтичких области, обновили су верски рад и црквени живот на окупираним областима северо-западне Русије. После ослобођења тих области и доласка совјетске војске, многи чланови Псковске мисије бивају послати у затвореничке логоре.
7. септембар са почетком у 17 часова - РОМАНОВИ Филм о љубави са тачном историјском позадином и стварним историјским догађајима. Време дешавања: фебруар 1917 – јул 1918. Нас је највише занимао карактер императора, његове жене и деце. Гледаоци добро знају шта се десило са императорском породицом, али какви су они били људи, то је мало познато.
8. септембар са почетком у 17 часова - АДМИРАЛ Филм говори о судбини и необичној љубавној причи истакнутог поморског научника, а касније легендарног руског адмирала, вође Белог покрета и Врховног команданта Русије, Александра Колчака. Догађаји се преламају у времену од 1916-1920. године на фону пропасти Руске империје и Грађанског рата. …

 

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 22 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
62986

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com