Штетно дејство мобилних телефона и превентивна заштита

Четврто предавање из циклуса Путеви ка здравом животу,са темом Штетно дејство мобилних телефона и превентивна заштита, одржано је у понедељак, 7.11, у Галерији Библиотеке.                                           Актуелна тема привукла је велики број слушалаца, који су пажљиво пратили излагање предавача, професора информатике Горана Миловановића. После предавања било је много питања на која је он стрпљиво одговарао.

Неке он детаља који су привукли нашу пажњу преносимо вам укратко: Штетност превелике употребе мобилних телефона, нарочито по децу, у развијенијим земљама је одавно уочена и предузете су одређене мере заштите - тако је у Тајвану деци забрањена употреба мобилних телефона; у Француској је забрањено рекламирање мобилних телефона за децу; у Енглеској је, одраније, забрањено њихово коришћење у школским аутобусима, а од недавно и у јавном превозу...                                                                              

Од мера превенције које је професор Миловановић предложио током свог излагања издвајамо: скратити разговоре, користити фиксне телефоне кад год је то могуће, правити паузе између разговора, слати поруке пре него разговарати, ако је могуће увек дати предност непосредном сусрету и комуникацији, користити сприкер-фоне (слушалице), не прислањати телефон на уво, телефон прислонити тек кад је веза успостављена, не носити телефоне у џепове панталона, кошуља исл...

 Истовремено, ово је вече било искоришћено да Иван Милошевић представи своју поставку лековитог биља са нашег подручја, а и да одговара на многобројна питања присутних. Као и ранијих вечери, која су водила ова два предавача, и ове је служен чај, скуван од биља које су они донели.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 17 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65965

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com