ПОЕТСКОМ РЕЧЈУ СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА

Дан борбе против насиља над женама, 23.11, обележен је у Народној библиотеци „Десанка Максимовић“ пригодним рециталом. „Поетском речју стоп насиљу над женама“, у Галерији Библиотеке (са почетком од 19 сати), представили су се песници из Црне Траве, Бабушнице, Краљева, Лесковца и Власотинца.

 

Организатори вечери били су, осим Библиотеке, и Уметнички клуб Расковник и Светска школапоезије - Делегација Србије. Домаћин вечери, в.д. директор Библиотеке, Срба Такић, казао је да: „Песници немају другог начина да се одупру насиљу и безумљу, осим лепом речју, па ће тако бити и ове вечери“!

Водитељ програма, Љиљана Глигоријевић, је, пре почетка рецитала, истакла да је: „Насиљенад женама једно од најчешћих кршења људских права и јасна је потврда неравноправности жена и мушкараца“!

Својим стиховима, овим поводом, представили су се: Неда Ђорђевић и Александар Игњатовић из Црне Траве; Вера Цветановић из Бабушнице; Весна Ристовић из Краљева; Горица Додеровић Станковић и Срђан Ђорђевић из Лесковца; Марина Марковић, Светлана Пешић, Новица Јовић, Љиљана Глигоријевић и Срба Такић из Власотинца.

На крају вечери, Светлана Шарић, координатор Општинске организације СОС за жене и децу жртве насиља, казала је: „Заједнички задатак нам је, не само вечерас, кроз овај програм, него и сутра, да указујемо свима надлежним, да спрече зло које свакодневно вири иза затворених врата и повлачи нас све у таму“!

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 51 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65988

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com