Благост божјег гнезда

Наша је библиотека наставила са представљањем књига песника, својих сарадника, кроз програм под називом „Певамо пријатеље“. У понедељак, 5.12, представљена је књига духовне поезије „Благост божјег гнезда“, Мирослава Мишел Болтреса, песника из Смедерева, председника уметничког клуба „Расковник“.

Отварајући вече, в.д. директор Библиотеке, Срба Такић, представио је свог госта као „човека препуног енергије, истраживачког духа, отвореног вазда заново, другачије - за сазнавање, разумевање и дељење оногашто се има, може и сме“. Он јејош додао: „Не каже се без разлога да је љубавједина вредност којасе давањем умножава,а то као да је животни мото нашег вечерашњег госта, власника многобројних награда за своје песничко стваралаштво, чије су песме превођене на више страних језика...“!

О књизи је говорила професор Љиљана Глигоријевић, њен рецензент. Она је нагласила да је реч о књизи: „...преиспитивања, постављања питања, али и позива на благост, помирење, неопходност трагања и сазнавања - она упућујена веру, духовност и излаз тражи у њој“. „Књига има три дела“, наставила јеона, „'Молитвеник', 'Путотражитељник', и 'Исходник'- песник путује, и читалац заједно са њим, трагајући за собом, спознавајући се, не губећи веру у Свевишњег, коме се моли. Са њим, или боље рећи прожет њиме, он тражи свој пут, препун наде и вере унеопходност пређеног ипретрпљеног. А све то дабисе остварио жељени сан лепоте живљења, које песник не види другачије него у савезу са другим душама, жељним лепе речи,искрених погледаиразумевања!“

Песме Мирослава Мишел Ботреса читали су Љиљана Глигоријевић и сам аутор.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 39 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
63005

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com