ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ О ГЛУМЦУ РАТКУ САРИЋУ

Судећи по великом броју заинтересованих, који су дошли у Галерију Библиотеке, 16.12, на промоцију књиге „Мој отац глумац Ратко Сарић“, Мирјане Стојановић, закључујемо да овај, некада популарни глумац и даље живи у лепом сећању оних који памте његове позоришне и телевизијске улоге.
О књизи су говорили в.д. директор Библиотеке, Срба Такић, професор мр Лука Крстић и ауторка, Мирјана Стојановић, док је изводе из дела читала Жаклина Стефановић. Срба Такић је истакао да ова књига открива личност познатог глумца у посебном светлу, и омогућује нам да завиримо у његов живот, који је био испуњен одговорношћу према професији којом се бавио,али и личном бригом за проодицу, као темељу успеха који је постигао.
Лука Крстић је у свом обраћању похвалио напор госпође Стојановић да, у години када се обележава 100. годишњица његовог рођења и 25 година од смрти, своме оцу ода захвалност и осигура трајно сећање, кроз дело у које је уградила велики труд, али иискреност, оданост и љубав коју је имала, и још увек има према њему.
Мирјана Стојановић је, говорећи о животу свог оца и своје породице, која га је верно пратила и била му ослонац, истакла његову посвећеност послу којим се бавио, али и благост, предусретљивост и смиреност, које је он ширио самим својим присуством и понашањем. „Управо су му и даване такве улоге, доброчина и шаљивчина, а он се у њима најбоље сналазио, и по њима ће, верујем остати трајно упамћен“, закључила је она.
Представљање књиге је завршено приказивањем инсерата из тв серија у којима је Ратко Сарић, својом глумом, оставио трајни траг у српском глумишту.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 16 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65964

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com