БОЖИЋ, ПРАВОСЛАВНО ВИЂЕЊЕ ПРАЗНИКА

Нови циклус популарних предавања, назван  „Јеванђељске теме“, дакле, овај пут на верске теме, које је покренула наша Библиотека, отпочео је 5. јануара, причом „Божић, православно виђење празника“
Желимо да на овај начин нека од верских питања учинимо приступачнијим и доступнијим што ширем кругу заинтересованих, да њихова срца буду слободнија за питања која их интересују, а њихове душе отвореније да приме наук тако неопходан свима, у ова, све несигурнија, времена“, казао је у приступном обраћању в.д. директор Библиотеке Срба Такић.


Предавач, јереј Никола Пешић, говорио је, најпре, о генези слављења Божића, као и о божићној иконографији, што је свима присутнима било нарочито интересантно, јер су сазнали много тога из библијских предања (што је господин Пешић умео, на свој приступачан начин, да им учини још ближим), а што ће им, свакако, бити од користи, и, верујемо, учврстити их у вери.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 49 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65986

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com