НЕ ЗАБОРАВИ ДА БУДЕШ СРЕЋАН

Светски дан поезије, 21. март, наша је библиотека обележила пригодним рециталом, који су приредили ученици власотиначке гимназије, под вођством своје професорке српског језика Сузане Пешић. Да ли због самог повода, или због извођача, тек Галерија Библиотеке је била премала да прими све заинтересоване. Многи су стајали са стране, а било је и оних који су програм пратили из дворишта. И повод и извођачи били су на нивоу какав се од њих очекивао, те је једносатни програм, свима присутним, прошао пребрзо.

 

У уводној речи, в.д. директор Библиотеке, Срба Такић је подсетио да постоје записи да се поезија слави од 505 године, а да је тек на скупштини Унеска, 1999. године, донета одлука да се као Дан поезије прогласи први дан пролећа, односно 21. март.

Не можемо а да не поменемо имена ученика: Милица Станојевић, Милица Станисављевић, Милица Бранковић, Мина Стојановић, Наталија Јовановић, Ђорђе Ћирковић, Милан Ранђеловић, Петар Ивковић и Петар Такић - који су се потрудили да својим убедљивим наступом приреде вече које ће се дуго памтити.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 24 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65972

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com