СВЕТСКИ ДАН КЊИЖЕВНОСТИ ЗА ДЕЦУ

Поводом Међународног дана књижевности за децу,  у сарадњи са Културним центром, у петак, 31. марта  организовали смо пригодан програм. У програму су учествовали  хор и рецитатори из Основне школе „Синиша Јанић“.

Том приликом  Сраба Такић, песник и директор библиотеке  је представио своје  збирке песама за децу „Деца расту у песми“ и „Љубав и сличне трице“.

 

- Књиге имају веома важну улогу у нашим животима. Оне су наши пријатељи  јер нам дарују много радости. Љубав према књизи ствара се од најранијег детињства. Дете мора да осети ту приврженост и поштовање према књизи  јер ће му једино тако одрастање бити испуњеније и са много више радости. Управо је  и циљ празника који данас обележавамо подстицање љубави  према читању и представљање дечјег стваралаштва - рекла је Сандра Андрејевић, поздрављајући публику и учеснике програма.

Програм је започео наступом хора ОШ „Синиша Јанић“, којим руководи професор музичке културе Радисав Илић. Потом су рецитатори из исте школе  казивали  стихове Србе Такића.  Публици се током програма стиховима за децу представио  и сам песник, који је са ђацима поделио прегршт својих песама  из збирки  „Деца расту у песмама“ и „Љубав и сличне трице“. Програм је завршен песмом „Љубав је журка на коју се не зове“, коју је написао Срба Такић а компоновао је професор Радисав Илић .

 

Том приликом Sosiete generale банка  донирала је свим присутним ученицима чланске карте библиотеке, које  је уручио Милош Коцић, представник експозитуре у Власотинцу.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 50 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65987

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com