ЗЕМЉО СЛАВНИХ ПРЕДАКА

ПОВОДОМ 23. АПРИЛА, СВЕТСКОГ ДАНА КЊИГЕ, НАША БИБЛИОТЕКА ОРГАНИЗУЈЕ ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЗБОРНИКА ПОЕЗИЈЕ ЗЕМЉО СЛАВНИХ ПРЕДАКАУМЕТНИЧКОГ КЛУБА РАСКОВНИК

               Представњање зборника песама са конкурса под називом ЗЕМЉО СЛАВНИХ ПРЕДАКАУметничког клуба  РАСКОВНИК,  који се ове године организује по седми пут, и у ком је заступљено неколико песника  из Власотинца и околних места, привукао је велику пажњу наших суграђана. Томе је, вероватно, још више допринела изложба гусала Радоње Додеровића, као и наступ гуслара Радосава Додеровића (који је и један од песника заступљених у овој књизи).

 

Песничко вече организовано поводом Светског дана књиге (23. априла), претворило се тако, спонтано и ненаметљиво, али уз подршку свих присутних, у вече гусала. Најављујући програм, в д. директор  бибиблиотеке Срба Такић је то и наслутио: „Да није било гусала и усменог предања, као и епских песама, велики део нашег културног наслеђа остао би незапамћен и не бисмо имали на чему да се васпитавамо и да одрастамо, да се напајамо народним духом и снагом.“

Организатори и водитељи овог, по свим проценама, успелог програма били су Мирослав Мишел Болтрес, председник, и Љиљана Глигоријевић, подпредседница Клуба Расковник.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 48 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65985

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com