ГОРИЦА ОТВОРИЛА ЦИКЛУС ПЕВАМО ПРИЈАТЕЉЕ

Горица Станковић, ауторка три запажене песничке књиге (Сама, Месечева ћерка, Камен), била је 16.6. гост наше библиотеке, као прва у обновљеном циклусу програмске акције Певамо пријатеље. Најављујући ову лесковачку песникињу,овенчану многим признањима, Срба Такић, в.д. директор наше библиотеке, истакао је да се није двоумио када је одлучивао кога прво да позове и представи домаћој публици: „Јер Горица не само што добро пише већ и изузетно лепо говори своје стихове“.

Стваралаштво Горице Станковић представио је Данило Коцић, књижевник и новинар, аутор двотомне студије Лесковачки писци и њихово доба. Он је закључио да је ова песникиња својим делом превазишла завичајни песнички миље: „О томе нам најбоље говоре награде које је добила за своје радове, и последња од њих-Златна диплома на међународном фестивалу поезије Месопотамија 2017.“!

Свој наступ пред власотиначком публиком Горица је започела мотом да: „песник се постаје онда када имате превише љубави а немате коме да је дате“. У том духу је протекло следећих пола сата, када је она говорила своје песме, а публика је нетремице слушала и награђивала је аплаузима.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 30 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65449

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com