СТЕФАН МИТИЋ ТИЋМИ, И - УВАТИЛЕ МЕ ЛУТКЕ

Уместо најављене Марине Јовановић, у оквиру наше програмске акције „Певамо пријатеље“, 23. јуна је наступио млади лесковачки песник Стефан Митић ТићМи. Биће да су управу они који кажу да се добар глас далеко чује, јер, ма колико да су неки сматрали да је ТићМи недовољно афирмисан да би привукао већу пажњу власотиначке публике, показало се управо супротно - његове многоструке активности (све у славу књиге и поезије) наилазе на добар пријем и неподељене симпатије, те је његово дело већ добро познато и нашим поштоваоцима писане речи.

Гас који је он давно дао и који не попушта, односно ентузијазам који уноси у свој рад, у оно написано и изговорено, трагајући непрестано за новим изразима и начинима да урађено дође до што ширег круга поклоника, стално га носи ка новим песничким дружењима и круговима, новим позивима и срединама које желе да га виде и чују. Тако је било и у нашој библиотеци, те је с правом Срба Такић, њен в.д. директор, закључио да је прва Стефанова књига „Уватиле ме лутке“ изазвала велику пажњу, али да је сигуран да ће друга „Шта ћеш да будеш када ме прерастеш“ потврдити његово песничко име и учврстити га у прве редова лесковачке песничке дружине. Добро осмишљено представљање поезије Стефана Митића ТићМија пратила је видео пројекција. Песме је, осим њега, читала и Јелена Митић, док је о његовом раду и стваралаштву говорио професор Радивоје Радивојевић.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

Најчитаније књиге у 2015. години:

Позајмно одељење:

 - Кућа орхидеја  - Л. Рајли

- Ти си мени све - В. Дедић

- Жута кабаница - Ђ. Бајић 

- Ослободи ме - Џ. Кенер

- Даблин стрит - С. Јанг

Дечје одељење:

- Најбоље другарице - К. Макејн

- Поход на звери  - А. Блејд

- Пет пијатеља - Е. Блајтон

- Хари Потер - Џ. К. Роулинг

- Звездани прах - Л. Чипман


 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМОКо је на мрежи: 4 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
52868

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com