ДОГАЂАЈ ЗА НЕЗАБОРАВ

Поводом уласка у трећу деценију од катастрофалне поплаве која је задесила Власотинце, која је заувек променила изглед наше вароши, и чије се последице и данас осећају, симболично је управо 26. јуна одржана промоција књиге „Догађај за заборав и незаборав (катастрофална поплава која се догодила на територији општине Власотинце, 26. јуна 1988. године)“, аутора Драгољуба М. Станојевића.

Реч је о књизи изашлој из пера аутора који је у време поплаве био председник општине (самим тим и командант Штаба цивилне заштите), те је он најпозванији да (говори) пише о тој теми. Даровит на перу, а систематичан у раду, Драгољуб М. Станојевић је оставио дело које обилује чињеницама, званичним извештајима и статистичким подацима, уз то и сећањима непосредних актера борбе да се последице поплаве санирају. Због очекивано великог интересовања за ову књигу, њен издавач, Библиотека, одлучила је да се представљање обави у већем простору, у Галерији Културног центра на кеју. И заиста, заинтересованост је била огромна, о чему речито казују наше фотографије са те вечери. О књизи су, осим аутора, говорили и садашњи председник општине Зоран Тодоровић, његов заменик Бошко Станчић, новинар „Наше речи“, сада у пензији, Љубиша Динћчић и в.д. директор Библиотеке Срба Такић, који је и уредник овог издања. На крају програма присутнима су подељене књиге, за чију је штампу покровитељ била општина, која је и на овај начин хтела да обележи догађај који се урезао у свести сваког Власотинчанина, и који нам служи као опомена на неопходност савеснијег понашања према животној средини.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 26 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65445

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com