ХРЕСТОМАТИЈА ДАНИЛА КОЦИЋА О ЛЕСКОВАЧКИМ ПИСЦИМА

Капитално дело лесковачке културе, двотомна хрестоматија Данила Коцића о писцима и песницима Лесковца, под називом „Лесковачки писци - трагови и трагања“, представљена је у оквиру програма „Певамо пријатеље“, 30. јуна, у Галерији наше Библиотеке. О књизи, али пре свега о неуморном стваралаштву и непресушној енергији Данила Коцића, говорили су Лука Крстић, Саша Станковић, Добривоје Бошковић и, као уводничар вечери, Срба Такић, в.д. директор Библиотеке.

Одавно је познато, казао је он, да 'човек вреди онолико колико га има у другима', а Данило Коцић спада у групу изузетних људи, који су се читавог свог живота давали другима, несебично им помажући и писањем их уздижући“! Професор Лука Крстић је говорио о стваралачком замаху и ширини Коцићевих интересовања, те самим тим и о његовом делу, које ће остати заувек да сведочи о садашњем културном миљеу Лесковца. Професор Саша Станковић је посебно истакао допринос Данила као новинара и писца, као човека од кога се има и може много тога научити. Др Добривоје Бошковић је нарочито подвукао људску димензију Данила Коцића, њихово пријатељство и сарадњу која траје више деценија. И Данило Коцић и Добривоје Бошковић, на крају програма су поклонили део из своје богате издавачке продукције, која сада чини саставни део фонда нашег Завичајног оделења.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 27 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65446

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com