ПУТОКАЗ ЗА ЛУТАЛИЦУ

Актуелни циклус представљања песника из других средина, под називом „Певамо пријатеље“, 7. јула, у Галерији Библиотеке, својим је наступом окончала млада лесковачка песникиња Андријана Митровић. Управо је у најави в.д. директор Библиотеке Срба Такић, подцртао: „Жеља нам је била да овим програмом власотиначким поклоницима поезије представимо младе ауторе, који ће засигурно следећих неколико деценија бити присутни на песничкој карти Лесковца и југа Србије, и бити њени најпознатији представници“.

Наступ Андријане Митровић био је прилика и да се Власотиначанима прикаже њена прва песничка збирка „Путоказ за луталицу“. О књизи и стваралаштву наше гошће говорили су Зоран Јовановић и Данило Коцић, лесковачки песници. „Представљамо ствараоца који се не истиче само богатством поетског израза, већ је и изузетно ангажована у културном животу Лесковца. Један је од организатора СЛЕМ-а (Сатиричне Лесковачке Мућкалице), а ове је године добитник Повеље Српске духовне академије из Параћина - 'за доказану песничку зрелост'“, казао је Зоран Јовановић. „Њена збирка својим квалитетом заслужује пажњу најбољих критичара“, закључио је Данило Коцић у свом казивању о даровитој песникињи. Сви присутни слушаоци нетремице су пратили стихове које је надахнуто говорила Андријана, те је овај песнички сусрет трајао дуже од сат времена. Поласкана тиме, она није могла а да се, на крају, не захвали „власотиначкој публици, за коју је чула да је пробирљива, али и пажљива према песмама и песницима које оцени добрим“!

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 23 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65442

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com