ПЛИВАЊЕ У ВЛАСОТИНЦУ

Сала Галерије наше библиотеке била је премала да прими све заинтересоване за изложбу фотографија и записа, које је приредио Слободан Р. Ћукаловић „Пливање у Власотинцу, од бањање до спорта“.

Тек кад смо отворили обоја врата Галерије, они који нису могли да уђу унутра, из дворишта су могли да саслушају сећања људи који су били активни у некадашњем пливачком клубу. Нарочиту пажњу ова изложба је изазвала код наших старијих суграђана,

некадашњи  чланови клуба, њихови рођаци и потомци, или једноставно они који су са поносом пратили наступе власотиначких пливача. Вече је отворио в.д. директор библиотеке Срба Такић који је истакао да олако заборављамо своје вредности уместо да их славимо и на њима се васпитавамо. Слободан Ћукаловић, аутор изложбе потврдио је у свом излагању да му је намера била да подсети да смо имали „пливачки клуб без базена”, који је био успешнији од оних из великих градова који су имали све услове за тренинге и такмичење. Такође и да на овај нчин одамо захвалност тим пливачима који су проносили славу власотиначког спорта.

Петар Шушулић, некада најмлађи члан пливачког клуба, присећао се у свом говору хронологије рада и успеха клуба, као и имена свих оних који су били најуспешнији и својиом наступима били узор другима да се баве пливањем.

Програм вечери пратио је видео снимак о „Данима на води 2008” Зорана Мицића, који говори о покушајима ентузијаста да се на 55. годишњицу формирања клуба обнови његов рад.

 

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 24 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65443

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com