О БИБЛИОТЕЦИ

 

 Рад власотиначке библиотеке организован је у неколико одељења, са радним временом од 7 до 19 часова. Ма колико су услови за рад неадекватни и особље наше установе смештено у три физички одвојена простора, удаљена педесетак метара један од другог, то не представља проблем да се посао не обавља одговорно и стручно. Готово сви књижничари и библиотекари похађали су неопходне курсеве и предавања, са којих су доносили сертификате и потврде да су обучени за рад у струци.

Уз то, потрудили смо се да набавимо сву неопходну опрему па се рад одвија несметано и самостално. Највећи проблем нам представља недостатак простора и тек ће решењем тог проблема доћи до пуно изражаја неопходност и важност библиотеке, њена улога и значај у културном и јавном животу наше општине.

Са пресељењем у нове просторије моћи ћемо да покренемо и неке друге активности, које смо досад одлагали или смо их изводили тек у назнакама. Такође, моћи ћемо да формирамо нова одељења или пододељења у оквирима већ постојећих. Све ово имамо на уму јер смо свесни одговорности и озбиљности коју подразумева рад у најстаријој установи културе.

 

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

Најчитаније књиге у 2015. години:

Позајмно одељење:

 - Кућа орхидеја  - Л. Рајли

- Ти си мени све - В. Дедић

- Жута кабаница - Ђ. Бајић 

- Ослободи ме - Џ. Кенер

- Даблин стрит - С. Јанг

Дечје одељење:

- Најбоље другарице - К. Макејн

- Поход на звери  - А. Блејд

- Пет пијатеља - Е. Блајтон

- Хари Потер - Џ. К. Роулинг

- Звездани прах - Л. Чипман


 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМОКо је на мрежи: 44 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
52893

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com