Како постати члан

Учлањењем у Градску библиотеку корисници стичу право на позајмицу и употребу грађе која се налази у фондовима Градске библиотеке. Корисници се учлањују на Дечјем одељењу (узраст до 15 година) и на Одељењу за одрасле кориснике (од 15 година навише).

Књиге се издају на период од 15 дана (на Позајмним одељењима за децу и одрасле), са могућношћу продужења овог рока за још 15 дана. Кориснику је дозвољено да позајми највише две књиге. Корисник је дужан да врати књиге након истека овог рока.

Коришћење грађе из фонда Научног одељења, Завичајног одељења, фонда серијских публикација и референсне збирке, као и посебних збирки дозвољено је само у просторијама библиотеке.

Корисници су дужни да воде рачуна о књигама које су узели на изнајмњивање и да их не оштећују. Уколико корисник изгуби или оштети књигу, дужан је да штету надокнади, а изгубљену књигу замени истом новом књигом.

Приликом уписа у Библиотеку плаћа се чланарина, која важи годину дана од дана издавања чланске карте.

Од ове године Библиотека уводи породично учлањење – за износ од 500 динара чланови Библиотеке могу постати и родитељи и деца.

Од ове године Библиотека уводи и колективно учлањење – за упис групе веће од 30 чланова даје се попуст од 50%.

Библиотека бесплатно учлањује децу предшколског узраста, ученике првог разреда и децу из хранитељских породица.

Библиотека бесплатно учлањује хендикепирана лица, лица старија од 65 година и социјално угрожена лица (уз потврду Центра за социјални рад).

Чланарина за 2014. годину се уплаћује уплатницом у пошти, ЗОП-у или пословним банкама, и то обављају сами чланови. По извршеној уплати дужни су да копију уплатнице доставе раднику библиотеке, који ће им на основу тога издати чланску карту.

Чланарина за 2014. годину износи:

♦ Породично учлањење        - 500 динара
♦ За одрасле                            - 300 динара
♦ За децу                                   - 200 динара
♦ Колективно учлањење     - 100 динара (за ученике).
 

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 85 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
66023

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com