ДА СЕ ПРЕДСТАВИМО

               Наша је библиотека 2016. године учестовала на конкурсу Министарства културе и информисања Дигитализација културног наслеђа, са пројектом Дигитализација Завичајног фонда. Захваљујући томе одобрена су нам средства за набавку скенера, са пратећом опремом.

               Одмах по његовом прикључењу кренули смо са реализацијом планираног, односно са дигитализацијом фонда који се чува у нашем Завичајном оделењу. Најпре смо дигитализовали део некњижне грађе (каталоге, плакате, фотографије итсл), а потом и неколико монографских публикација.

               Пошто је реч о (дуго)трајном послу, настојимо да у дигиталној форми првенствено обрадимо и дамо на увид оне публикације и ону некњижну грађу за коју сматрамо да ће привући пажњу најширег круга наших корисника. Како време одмиче и како стичемо искуство у овом новом послу,број обрађених јединица ће се увећавати и оним насловима који су намењени за стручно коришћење или за кориснике са посебним интересовањима (поезија и проза завичајних стваралаца идр).

                Процес дигитализацијe Завичајног фонда за нашу је установу посебно значајан јер се бавимо издаваштвом, односно настојимо да подржимо локалне писце, заљубенике у литерарно стваралаштво, као и оне који истражују и бележе податке везане за локално подручје (чувајући их тако од заборава). Њихова ће дела овим путем моћи да се читају свуда тамо где има Власотинчана или оних које занима Власотинце и све оно што га чини посебним.

                На крају, сматрамо да би било неприлично не истаћи да је власотиначка билиблиотека установа са традицијом дугом 105. година, али да је реч о младом колективу, пуног ентузијазма и жељног доказивања. Зато смо посао дигитализације прихватили као обавезу, због трајања којим се хвалимо, због културног наслеђа којег баштинимо, због жеље да будемо достојни настављачи својих претходника.


 

 

 

 

Лист Власинка

Часопис

05/1976

 

 

Лист Власинка

Часопис

06/1976

 

 

 

Лист Власинка

Часопис

08/1976

 

 

 

Лист Власинка

Часопис

11/1976

 

 

 

Лист Власинка

Часопис

12/1976

 

 

 

Лист Власинка

Часопис

ванредни број/1976

 

 

 


ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 86 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
66025

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com