Фотографије

 

Ношење штафете планинара од Црне Траве до Златанца, Плине, Преслапа и предаја у Кални планинарима Пирота.

На слици: Момчило Цокановић, Веља Станојевић, мештанин пратиоц, Света Рајковић и Mилија Петровић, фотограф Страшко Богдановић

 

 

Радио клуб YU1BWX формиран је 1954. године. Циљ формира био је ширење техничке културе код младих на пољу телекомуникација и електронике. Клуб је био смештен у просторијама „Народног дома“ – данашњи „Партизан“ на спрату. Антена преко које је ишао сигнал  постављена је на крову зграде. Клуб је био активан до 1966. године.

 

Христифор Црниловић је био српски сликар, истраживач традиционалне културе и колекционар. Рођен је 1886. године у Власотинцу, а умро 1963. године. Бавио се етнографијом и позната је његова етно збирка која је данас изложена у Манаковој кући у Београду. Етно збирка садржи народне ношње и накит централно балканског подручја из 19 . и првих деценија 20. века. Црниловић је оставио и 1600 фотографија људи и предела са југа Србије.

 

 

 

 

 

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 15 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65438

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com