Одељење оператера на рачунару

 

Библиотека је од 2009. године, чланица Система узајамне каталогизације COBISS, чиме је постала сегмент Пројекта виртуелна библиотека Србије (ВБС) и заузела место у реду за трансформацију у савремено библиотечко-информациони центар, као део јединственог библиотечког система у Србији.

Обрада  публикација се од 2011. године врши потпуно компјутеризовано. Приликом обраде примењују се правила Међународног стандарда за библиографски опис (ИСБД). Све приновљене публикације каталогизирају се у систему COBISS, чиме се ствара нова електронска база података, која је део узајамног каталога, а истовремено се преинвентарисује и стари фонд. Сав библиотечки матријал који уђе у Библиотеку после провере и физичке обраде и инвентарисања, одлази у полицама где добија своје место према УДК класификацији.

У склопу Одељења оператера на рачунару налази се и Информатичка служба. У оквиру информатичке службе, обављају се послови из домена електронског пословања Библиотеке и њеног техничког и технолошког унапређења. Посебна пажња се посвећује свакодневном ажурирању веб сајта Библиотеке. Планирају се и организују програми културе, успоставља се сарадња са установама које имају интерес на пословима културе.  

 

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 78 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
66020

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com