У ЧАСТ ВИНА ВЛАСОТИНАЧКОГ

Изложба докумената и фотографија пригодног назива „У част вина власотиначког“,отворена је 24.8, у Галерији Библиотеке. Изложбу су приредили Слободан Ћукаловић и Новица Тричковић, уз организациону подршку наше установе, Завичајног музеја и Удружења Власотинчана у Београду „Влада Илић“.

На отварању изложбе говорили су Срба Такић, в.д. директор Библиотеке, Сретен Миленковић, Велики мајстор власотиначког Винског витешког реда „Свети Симеон“ и Слободан Ћукаловић.

Срба Такић је у својој поздравној речи нагласио да су виногорје и вино обележја нашег поднебља и да га све више волимо што га мање имамо: „Наша јеобавеза да сачувамо 'оно наше што некад бејаше', да и на тај начин помогнемо обнову винограда и виноградарства“.

Слободан Ћукаловић, „Власотинчанин на принудном раду у Београду“ - како сам воли да се представља, казао је да фотографије, етикете за вина, позивница за некадашње Винске балове, из његове личне колекције, представљају жал за прошлим, али и жељу да се лепа времена родних винограда и Винарске задруге као успешне фирме, са познатим и траженим винима, поново врати.

Сретен Миленковић, познатији као Бата Чуљко, је истакао да власотиначки вински ред постоји већ седам година, да ове године председава свим винским редовима у Србији, и да све то налаже посебно ангажовање свих његових чланова да се помогне обнови угледа каквог је некада имало власотиначко виногорје: „Обнављају се мале винарије и ја у томе видим добар почетни напор да своје вино вратимо на стазе старе славе“.

После ове вечери изложба се сели у простор Салона вина, на Винског балу, у хотелу „Грозд“.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 33 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
62996

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com