ШКОЛСКИ БАЗАР

Дана  02.09.2017. године, са почетком у 10 часова, у Галерији Народне библиотеке , отворен је Школски базар. Идеја организатора овог догађаја је била да и Власотинце, попут других градова у Србији, пружи могућност повољније набавке уџбеника, лектире и прибора за школу, тако што ће ученици међусобно размењивати књиге или доносити на поклон књиге које више не користе. На овај начин, буџет породице, нарочито породица са више ђака, може бити значајно растерећен.Школски базар је и прилика да се деца друже, размене информације, савете или једноставно поразговарају о темама које су им занимљиве.

Организатори базара су Библиотека „Десанка Максимовић“ и удружења „Власинска вила“ и „Balkan ehtreme 17“.

Већи број деце је доносио књиге и лектире на поклон, док је мањи број ученика долазио да потражи књиге које им недостају, препостављамо због тога што су већ раније набавили потребне књиге. Неки од посетилаца су били задовољни јер су пронашли готово нове комплете лектира, пре свега за ниже разреде основне школе. Нашој малој суграђанки Милени, ученици 5. разреда Основне школе „Синиша Јањић“, било је тако пријатно првог дана базара да је пожелела да дође и следећа два дана и помаже у сортирању књига, после завршених обавеза у школи. Морамо да похвалимо и осталу децу која су нас посетила, будући да су разговори и дружење са њима били занимљиви и подстицајни.

Базар ће бити отворен до 05. септембра. Свим ученицима који су посетили базар, у име библиотеке као поклон уручени су свеска и оловка за добар почетак нове школске године, а оне који буду имали највише среће у извлачењу на крају базара, очекују симпатичне награде.

Лектире које буду преостале, намеравамо да поклонимо некој од сеоских школа, наводи Лидија Јанковић, један од организатора базара.

У плану организатора је да се ова манифестација одржи и наредне године, уз могућност додатних садржаја, попут размене стрипова, дечјих играчака или разних колекција(сличица, фигурица и сл.). Свака идеја и сугестија наших суграђана су добродошле. 

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 17 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65439

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com