ПРВИ МОДЕРНИ ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА

Очигледно да су лик и дело Владе Илића и даље веома интересантни Власотинчанима, јер је и после неколико вечерњих програма у којима се говорило о њему (пре свега кроз промоцију књиге професора Саше Станковића) Галерија Библиотеке у среду, 20.9. била препуна.  Предавање са темом „Улога Владе Илића у међународној политици Краљевине Југославије“, које је Саша Станковић уприличио поводом 135. годишњице његовог рођења, тражила се „столица више“ - на радост организатора и предавача.

               Отварајући програм, Срба Такић, директор Библиотеке је подсетио да је Влада Илић, мада један од најбогатијих индустријалаца свога доба, човек са многобројних познанствима и политичким утицајем ипак своје Власотинце носио у срцу и помагао га.

               Саша Станковић је, добро припремљен и са пуно надахнућа, уз помоћ видео бима, говорио о везама које је Влада Илић имао са важним људима, привредницима и политичарима из разних земаља, и како је те везе користио за јачање пријатељских односа између државаи за привлачње капитала. „Многе су добре идеје, покренуте давно пре њега, дочекале своју реализацију тек ангажовањем Владе Илића, као што је и много иницијатива и успешних акција остварено тек захваљујући његовој великој енергији“, казао је између осталог професор Станоковић.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 19 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65440

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com