ВЛАСОТИНЦЕ КОЈЕ НЕ БЛЕДИ

Дуго најављивана изложба „Власотинце које не бледи“, којом је у исто време представљена и фејсбук страница под истим називом, отворена је у петак, 22. септембра, у Галерији наше библиотеке, у Гигиној кући. Данило Пејчић, покретач и уредник facebook странице, уједно, поред Слободана Ћукаловића и приређивач изложбе, овом је приликом први пут изашао у јавност, представивши себе и свој рад.

Срба Такић, директор Библиотеке, је вероватно зато, у својој уводној речи, за Данила рекао да: „Радује нас својом марљивошћу и посвећеношћу, али и инспирише упорношћу и одлучношћу, која је тако својствена младости“!

Слободан Ћукаловић, који се потрудио да буде један од аутора изложбе и да младоме заљубљенику у фотографије и историју Власотинца, буде ослонац и усмеривач у припреми, истакао је да: „Тек смо мањи део фотографија могли овде да понудимо, а и њих има преко стотину, али је и то довољно да укажемо на лепоту свога завичаја и да потврдимо да постоји много разлога да се оно воли“!

Данило Пејчић, иначе гимназијалац, је говорио о томе како је дошао на идеју да покрене  фејсбук страницу на којој ће објављивати фотографије Власотинца, пре свега старије, али и оне новијег датума: „Предлагао сам многим другарима да кренемо у ту авантуру откривања прошлог, међутим као да никога то није интересовало. Како је страница стекла популарност и  има велики број прегледа, сада би многи да ми се прикључе, али ја ћу сарадњу наставити са онима који су ми први пружили помоћ. Ту пре свега мислим на људе који имају велики број фотографија некадашњег Власотинца и својим искустсвом и знањем су ми били драгоцена помоћ на самом почетку: Драгољуба Станојевића Гиту, Зорана Димитријевића Американца, Ђорђа Јанића и Слободана Ћукаловића“!

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 4 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
65429

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com