СА ОБАЛА ВЛАСИНЕ

Изложба акварела Звонимира Катлановића, под називом „Са обала Власине“, коју је наша библиотека приредила поводом Дана општине, био је очигледно догађај од прворазредног значаја, јер је привукао велики број посетилаца. Највећим делом је било, свакако, поштовалаца рада овог врсног уметника, једног од најпрепознатљивијих и најцењенијих власотиначких сликара.

Посебан значај изложби дало је присуство Братислава Анђелковића,Бате из Вучја, који је изразио жељу да говори на отварању. По његовој замисли, званичном делу је претходио мали „перформанс“, односно приказ настајања акварела, који су нам заједно демонстрирали Катлановић и Анђелковић.

Звонко Катлановић је врстан мајстор акварела, најстарије инајтеже сликарске технике. Он једноставно осећа душу воде, боју и дух Власине, коју нам преноси, пуним срцем, на платно. Та љубав не може да се сакрије и она се види на свакој од ових слика“, казао је том приликом Бата из Вучја.

Срба Такић, директор Библиотеке је пак истакао преданост којом Катлановић приступа раду, упркос годинама и упркос све слабијем виду, као и његову наклоност да свакоме изађе у сусрет и да срећу због урађеног подели са људима који цене њега и оно што ствара.

На крају, Звонко Катлановић се захвалио на лепим речима, признајући да је сликарство, пре свега акварел као техника, „ушло у њега“ и он му предано служи свих ових година и биће му веран докле год је у могућности да ради.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 37 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
63001

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com