МЕСЕЦ СОЛИДАРНОСТИ СА СТАРИЈИМ ОСОБАМА

Октобар је месец у коме се обележава Дечја недеља али и Међународни дан старих.  Управо су зато чланице Удружења Власинска вила (а пре свих њихова председница Тања Илић) одлучиле да споје ова два догађаја у један заједнички програм. Тим пре јер је Републичка Влада ову годину прогласила Годином међугенерацијске сарадње, са слоганом Градимо мостове љубави и пријатељства међу генерацијама. Помоћ у организацији и извођењу програма (у Галерији Културног центра, на кеју, у понедељак, 30.10) пружили су им градске основне школе „8. октобар“ и „Синиша Јанић“, Културни центар и Народна библиотека.

Да напоменемо да је програм стандардно добро водила гимназијалка Катарина Гавриловић, да су одличне интерпретаторке забавне односно изворне музике биле Теодора Марковић и Милена Крстић (из ОШ „8. октобар“), као и да су својом глумом све присутне одушевили мали глумци из обе основне школе. На завидној висини су били и рецитатори: Емилија Димитријевић, Христина Јовић и Слободан Миладиновић (из ОШ „Синиша Јанић“). Свакако да треба похвалити и хор школе „Синиша Јанић“, под управом професора музике Радисава Илића. Вече је завршено наградном игром, коју је осмислила и водила наша колегеница Сандра Коцановић, захваљујући којој је неколико старијих особа обрадовано пригодним наградама.

Наша је установа дала свој допринос овој вечери пре свега организацијом дечјих радионица, на Дечјем оделењу, под руководством колегенице Лидије Јанковић. На њима су основци имали прилику да праве честитке, обележиваче за књиге, постере и сличне дарове за своје деке и баке, који су дељени на завршној вечери. Мото којим су се водили у свом раду био је:

Колико смо на своје старије поносни 

толико ће они старети радосни.

Колико њихове радости наследимо 

толико ћемо поносни да остаримо.

 

 

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 34 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
62997

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com