БИСЕРИ РОСЕ СА ВЛАСИНЕ НА ДУНАВУ

Гостујући маја месеца у Власотинцу, у оквиру програма обележавања Дана наше установе, песници из Костолца су упутили захтев да им власотиначки литерарни ствараоци узврате посету у време трајања њихових Новембарских дана културе. За дан сусрета накнадно је одређен  четвртак, 2.11, а као место Центар за културу Костолца.

Унапред разочарани сазнањем да баш те вечери своје европске утакмице играју фудбалери Звезде и Партизана, бојећи се да ће интересовање за њихов наступ бити мало, Власотинчани који су пошли у песнички поход (Новица Јовић, Саша Станковић и Срба Такић) били су пријатно изненађени препуном салом. И још више пажњом домаћина да им боравак учине што пријатнијим, а програм посете што садржајнијим.

Најпре су организовали посету Арт галерији, односно простору који је општина уступила члановима тамошњег Удружења ликовних уметника, а током самог програма изненађење је био наступ Марије Стојићевић и Слободана Јанковића, који су вече обогатили својим појањем изворних песама са југа Србије.

Сусрет песника је, у име домаћина, отворила Славица Пејовић, председница Клуба љубитеља књиге Мајдан, а водитељица програма је била надахнута Верослава Малешевић. Новици Јовићу и Срби Такићу су најпре уручене Захвалнице за учешће на конкурсу Орфеј на Дунаву, који организују Костолчани, а који је за кратко време постао један од најпознатијих у земљи. Потом су њих двојица читала своје песме, а за њима је Саша Станковић говорио о својој књизи Влада Илић, први модерни градоначелник Београда.

Наравно, костолачки песници: Славица Пејовић, Верослава Малешевић, Зоран Стојићевић Рикардо, Војкан Ивковић и афористичар Љубисав Грујић Груја, нису пропустили прилику да казују своје стихове. Овај је сусрет искоришћен да се домаћини похвале и својим издаваштвом, те је могућност да представи своју прву књигу песама, под називом Искра, добила и Јагода Савић, песникиња из Лесковца.

Колико је ово вече било пријатно и препуно добрих осећања и позитивних мисли довољно казује чињеница да је програм трајао читава два сата. Да све протекне у најбољем реду свој су допринос дали, као организатори, и Зоран Пешић и Вера Бенцун, па зато не можемо а да их овде не поменемо. Понесени утисцима, нисмо могли а да Костолчане не позовемо да нам на пролеће дођу у госте, али овај пут са својим сликарима и појцима.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 36 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
63000

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com