СТОП насиљу над женама

Светски дан заштитe жена, жртава насиља, 25. новембар, обележен је у нашој библиотеци стиховима. Пригодним рециталом под насловом „Поетском речју Стоп насиљу над женама“, неколико је песника говорило своје стихове, желећи да на тај начин да свој допринос овом актуелном друштвеном проблему.

Организатори програма: Библиотека „Десанка Максимовић“, Уметнички клубРасковник, Светска школа поезије - Делегација Србије и СКОР - Огранак Смедерево, окупили су велики број песника, од којих су неки били непосредно присутни, док су други, у немогућности да дођу, а подржавајући акцију, послали своје песме.

Водитељи програма били су Љиљана Глигоријевић и Мишел Болтрес, а поред њих су своје стихове говорили и Вера Цветановић из Бабушнице, Горица Додеровић из Лесковца, и Хаџи Симка Голубовић и Новица Јовић из Власотинца. Као рецитатори, односно они који су читали пристигле песме, ту су биле и Жаклина Стефановић и Светлана Шарић. А стихови су, као опомена и отпор насилницима и насиљу, стигли са више страна: Меланија Бојановић, Нови Сад; Зорка Чардашевић, Франкфурт; Ивана Зајић, Крушевац; Весна Ристовић, Краљево; Милојка Јеловац, Пљевља; Саша Миливојев, Зрењанин; Анђелија Н. Петровић, Бијељина; Снежана Поповић Манџукић, Ражањ; Јован Н. Бундало, Београд и Александара Игњатовић, Црна Трава.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 79 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
66021

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com