ПУРЈАКОВИ И ДРУГЕ ПРИЧЕ

Збирка кратких прича Пурјакови и друге приче, др Драгослава Б. Петровића, представљена је синоћ у Галерији наше библиотеке. О књизи је, осим аутора, говорио и уредник издања Срба Такић. Изабране изводе из дела надахнуто су читале Ивана Краинчанић и Жаклина Стефановић.

Срба Такић је нагласио да му је чинило велику част да уреди књигу у којој је неколико прича посвећено Власотинцу: „Уз то, било ми је велико задовољство што сам имао прилику да сарађујем са човеком какав је Драгослав. Он нам је овом књигом показао да Власотинце заслужује приче о себи и, надам се, подстакао нове ауторе да пишу о свом завичају“.

Изненађен великим интересовањем за свој књижевни првенац и радостан што у публици види „многе драге људе, које сам сусретао и проводио дивне дане са њим крај Власине“ др Петровић је истакао да је осећао неку необјашњиву, „а тако драгу“, потребу да, поред осталих, напише и неколико прича о Власотинцу и његовим људима.

Као да ми сећања тек сад навиру, као да се све преживљено враћа кроз лепе успомене. Надам се да ћемо се ускоро поново окупити на представљању моје друге књиге, или макар на проширеном издању прве“, закључио је Драгослав Б. Петровић.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 3 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
62976

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com