ТАЈНЕ ДУГОВЕЧНОСТИ И ЗДРАВЉА

Предавање проф. др Драгослава Ђорђевића, којим је представио своју књигу Тајне дуговечности и здравља, било је, може се слободно рећи, другачије од осталих. Говорећи о стварима и појавама које сви добро знамо, али их не поштујемо и олако прелазимо преко њих, не марећи за последице, он је поставио велики задатак, свима онима који су дошли да га чују, да се што пре промене и другачије размишљају о себи и другима, о своме понашању и здрављу.

Људи живе као да никада неће умрети, а умиру као да никада нису живели - уводна је крилатица професора Ђорђевића, која нас је пратила током читавог његовог излагања. Уз њу је везана и кључна порука и „лек“ који, по његовом мишљењу, може променити наш став и однос према животу: Какве су ти мисли такав ти је живот!

„Здравље и дуговечност су највеће богатство и успех човеков. Зато се кроз живот мора ићи наоружан оптимизмом, вером у себе и ведрином. Човек мора прво да воли себе, па ће онда волети и друге, све негативне ствари које нам се дешавају лече се позитивним размишљањем и аутосугестијом. Љубав је највећа енергија, подстрек и мотивација живљења“ - неки су од савета које нам је дао проф. др Драгослав Ђорђевић.

Као поуке за промену односа према себи и свомe животу издвајамо и следеће наводе из његовог казивања: „Људско тело сваког дана лучи око 200 малигних ћелија, а човек се разбољева ако нема оне 'варнице' која ће да лучи агенсе који би покренули борбу организма против свих лоших догађаја и околности којима смо изложени... Једино мисли и осећања могу да мењају нашу биологију, зато треба успорити ритам живота и рада, не претеривати ни у чему, ништа не прихватати лично - односно, негативне мисли и ружно понашање према нама треба игнорисати, а не упијати ту негативност у себе... Човек треба да буде непрестано отворен за нова сазнања и спреман да се стално мења. Када искрено волимо себе онда нам све боље иде, јер живот са задовољством је креативнa авантура, без тога је само пуко преживљавање...“!

Иницијатор овог поучног предававња и уводничар вечери био је Мишел Болтрес, председник Уметничког клуба Расковник.

ЧЛАНСТВО

Члан Библиотеке може постати сваки грађанин који уплати чланарину према важећем Ценовнику услуга кога доноси Управни одбор Библиотеке. Чланство може бити на годишњем нивоу, шестомесечном, месечном и дневном и од тога зависи висина чланарине. По истеку рока, корисник обнавља упис или му престаје чланство.

 

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

ПРАТИТЕ НАС

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

     

        

ШТА ДА ЧИТАМ

Ко је на мрежи: 2 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
62975

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Izrada Sajta Euproweb.com