МАРИЈА ПОПОВИЋ СЕ ПРЕДСТАВИЛА СВОЈИМ ПЕСНИЧКИМ ПРВЕНЦЕМ

Песнички првенац Марије Поповић, симболично назван Недеља, представљен је на дан празника Огњена Марија, 30. јула, који, такође, није случајно изабран. Наиме, талентована песникиња, по занимању медицинска сестра, књигу је назвала именом своје ћерке, а представила је на свој имендан.

            „Марија је сама по себи посебност у завичајном песничком миљеу. Доскора непозната као песникиња обратила нам се је са жељом ‘да надогради своје писање и учини га бољим’! Међутим, закључили смо да су њене песме већ достојне публиковања, да је већ изградила свој препознатљиви стил, а да ће сазревати једино у натпевавању са другима, писању наклоњеним“, овако је уводном речју отворио вече представљања збирке Недеља, пред препуном Галеријом Библиотеке, директор Срба Такић.

            Кратку анализу ове књиге дала је Јована Петковић, писац поговора: „Песме су проткане различитим емоцијама, па су зато подељене у четири циклуса. Кроз стихове песникиња се ослобађа разних ограничења, страхова и лоших људи“, казала је она између осталог.

Одабране песме из збирке читале су наше колегенице Јелена Миленковић и Јелена Лепојевић, као и Неда – Недеља, Маријина ћерка. Садржаној пуноћи вечери и нарочитом емотивном набоју допринело је Власотиначко женско певачко друштво својим наступом.

На крају програма ауторка се захвалила свима који су је подржавали и охрабривали у писању и тиме јој помагали да лакше превазиђе неке непријатне периоде свог живота. Такође, она се је захвалила и локалној самоуправи и библиотеци, без чије помоћи не би успела да објави ову књигу.