О ИЗДАВАШТВУ И ЗАВИЧАЈНИМ ПИСЦИМА

Трећи дан свечаног програма „Библиотека – огњиште које се не гаси“, којим се обележава 110. годишњица наше установе, био је посвећен представљању завичајних писаца и издаваштву библиотеке.

„Оно по чему се наша библиотека разликује од других и оно што је њена посебна одлика је издаваштво“, казао је Срба Такић, покретач ове активности и уредник свих издања власотиначке библиотеке.

„Ово чинимо“, додао је он, „са жељом, да стварајући креативну атмосферу, изградимо такав културни миље по којем ће се о Власотинцу чути даље и лепше. Наравно, у том стваралачком такмичењу и заносу изнедрићемо имена која ће остати упамћена и трајно забележена у српској култури.“

Термин одржавања програма прославе свих пет дана је од 12 сати, што је очигледно била препрека већем броју позваних аутора да се одазову. Поред уредника Такића ту су били још и Лука Крстић, Данило Коцић и Љиљана Миленковић. Међутим, осећај пријатељства и наклоности према књигама још више је зближио људе са обе стране говорнице, па је скуп трајао дуже од планираног и протекао је у најлепшем расположењу.