ПЕСНИЧКА РАДИОНИЦА СА ЦЕНТРОМ ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ

У четвртак, 24. марта, организовали смо занимљиву песничку радионицу, у сарадњи са Центром за децу и омладину. Наиме, стручни сарадници овог дела Општинског центра за социјални рад, који пружа услуге деци и омладини са посебним потребама, имали су жељу да њихови штићеници сазнају нешто више о дечјој поезији, да чују коју песму за децу и да се сами опробају у писању.

На предлог психолога Мери Стојковић, наша колегиница Јована Петковић, професорка српског језика и књижевности, одржала је кратко предавање о дечјој поезији, посебно се осврћући на стваралаштво Љубивоја Ршумовића. Прочитала је и неколико његових песама, а своју књигу дечјих песама представио је Срба Такић, директор наше библиотеке.

Затим су Немања, Вукашин, Лазар, Кристина, Анђела, Тања и Миљана пробали да напишу своје прве песме, уз помоћ својих пратилаца: Милене Ристић, васпитачице, Јелене Љубисављевић, педагошкиње и Јоване Илић, социолошкиње. Жеља да наставимо сарадњу била је обострана, тако да ћемо се ускоро поново срести.