ПРЕДСТАВЉЕН 11. БРОЈ ЧАСОПИСА „НАШЕ ВЛАСОТИНЦЕ”

Представљање 11. броја часописа Библиотеке „Наше Власотинце” обављено је у холу Гигине куће, на спрату, у присуству аутора прилога, представника медија, пријатеља, сарадника и чланова наше установе. У опуштеној и непосредној атмосфери, како и приличи људима окупљеним око успешно завршеног задатка, а достојног похвала и давања на увид што ширем кругу заинтересованих, свако од аутора говорио је о свом прилогу и о сарадњи на припреми.

Скуп је отворио уредник часописа, Срба Такић, задовољан обављеним послом, али и одзивом сарадника, који су за његово остварење дали немали допринос: „Први број,” казао је он између осталог, „имао је 16 страна, а овај, једанаести, чак 32 стране. Власотинце, дакле, заслужује да се о њему пева, јер је оно само по себи једна велика песма.”

О својим прилозима, као и о сарадњи на припреми, говорили су Ђорђе Стојилковић, Лука Крстић, Саша Станковић, Сандра Коцановић, Светлана Пешић, Милка Крстић, Јована Петковић, Зоран Стојичић, Ивана Крстић, Предраг Давинић, Никола Момчиловић и Драган Миљковић. Уз похвале, нашли су се и разни предлози и мишљења у вези са новим темама о којима треба писати, о идејама које треба развијати, подстицати њихова решавања и сачувати их од заборава. Тиме би се многи догађаји, важни датуми и заслужни људи сачували и давали као пример садашњим и будућим нараштајима.