ПРЕДСТАВЉЕН ШЕСТИ ЗБОРНИК „СЛАПОВИ ВУЧЈАНКЕ“

Шести зборник песама са конкурса Дома културе Вучје „Слапови Вучјанке“, после недавног представљања у Вучју, имао је своју званичну премијеру и у нашој библиотеци, у уторак 13. децембра. Ово заједничко издање две установе културе резултат је конкурса који Вучјанци организују почев од 2011. године. Тада успостављена сарадња није прекидана до данас, на обострану корист и задовољство.

            Управо на ту чињеницу упутио је Срба Такић, директор наше Библиотеке у уводној речи, док је Братислав Станисављевић, директор Дома културе Вучје, потврдивши његове речи, отишао корак даље:

            „У име пријатељских и пословних веза, које трају готово деценију и по, одлучили смо да вашој библиотеци, као и директору Такићу, доделимо Плакете, наше посебно признање, као знак захвалности и пријатељства!“

            Изненађен овим чином, захваливши се на додељеном признању Срба Такић је истакао да су они помагали Вучјанцима око припреме и издавања зборника, али да су то чинили подстакнути ентузијазмом и амбицијама запослених у Дому културе: „Захваљујући њима ми смо често добијали подстрек да и сами радимо још више и боље“!

            После овако непланираног, али пријатног почетка вечери, оно је настављено у пријатељској и опуштенијој атмосфери. Своје песме читали су власотиначки песници заступљени у збирци: Марија Поповић, Дејан Алексић и Срђан Николић. Из Вучја је уз њих била Јасмина Недељковић, а придружио им се као песник и Такић.

Песничко дружење се наставило и после завршетка званичног дела програма, уз договоре и обећања за наставак и проширење сарадње, са новим идејама и пројектима.