ШКОЛСКИ ЧАС ПЕСМИ У ЧАСТ

Светски дан поезије, 21. март, одлучили смо да обележимо тако што ћемо песника одвести тамо где његову песму највише воле и нестрпљиво желе да је чују. Зато смо познатом дечјем песнику Власти Ценићу организовали сусретање са ученицима Основне школе „Свети Сава“ у Гложану. Њему се је придружио глумац Драгослав Гиле Бранковић, који нас је својих надахнутим наступом увео у више него занимљиво поетско дружење.

А том дружењу посебну чар дао је програм који су, на локалном говору, приредили и извели талентовани ученици, под будним оком и уз помоћ професорица Надице Митровић, Данијеле Станковић и Ирене Петковић. Свакако уз добру координацију и старање директорице Драгане Димитријевић.

Познат по својим песмама на дијалекту, Власта Ценић је био пријатно изненађен игроказима које су спремљени њему и дану у коме славимо поезију у част. Наравно, ни он није остао дужан, већ је, прекидан аплаузима, говорио своје стихове дуже од школског часа. Као професор српског језика и књижевности он је говорио и о неопходности да добро познајемо и говоримо књижевним језиком, али и да чувамо, пишемо и певамо на своме матерњем говору и да поштујемо његову лепоту и посебности.