„ВЛАСИНСКИ ТОКОВИ“ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

Опуштено и спонтано, како и приличи уласку у пролеће, „најлепше годишње доба“, а уочи Светског дана поезије (21. марта), у Галерији наше библиотеке, у среду, 20. марта окупили су се завичајни песници.

„Распевана младост, стиху већ дорасла, / сва пуна живота, нестрпљивих снова, / песмом би да каже да није угасла / лепота власинских песничких токова“ – овај стих је био мото њиховог окупљања, на којем је предност била дата млађим поетама, „песничким надама Власотинца“. Ипак, и они старији искористили су прилику да подсете присутне на своје стваралаштво, да својим наступима охрабре будуће лучоноше власинских песничких токова. У организацији ове вечери Библиотеци и Књижевном клубу „Росуља“ велику помоћ пружили су Техничка школа и Основна школа „Синиша Јанић“.

Неки од њих читали су своје песме, неки песме познатих песника, а неки песме својих, присутних а стидљивих, школских другова и другарица. У сваком случају, био је ово један пријатељски и распевани поздрав ведрини и друговању, млађима охрабрење, а старијима потврда да је песма најлепша и најсигурнија одбрана од свих зала свакодневнице.

Распевани поетски венац ове су вечери слили низ Власину они млађи, основци и средњошколци (Марија, Андрија, Неда, Кристина, Јована, Сања, Наталија, Јован), а са њима и они већ искусни на перу (Ана, Весна, Марија, Никола, Јасмина, Светлана, Срба, Дејан, Љиља, Власта)…  Нека нам читава ова година буде у знаку певања и радовања.