ВЛАСОТИНАЧКИ КУВАР НЕМА ДА НЕМА САМ МОЖ ДА НЕСТАНЕ

Велико интересовање владало је за представљање другог, допуњеног издања „Власотиначког кувара“, ауторке Јасмине Митровић Милчић. Књига необичног наслова, „Нема да нема сам мож да нестане“, тражила је и другачију сценографију и другачији начин приказивања. Амбијент старе грађанске собе, Јасмина у женској одећи с почетка 20. века, певање, музика и рецитал успешно су дочарали неко давно време, кога се старији сећају са романтичном сетом, а млађи не могу ни да га замисле.

О књизи су, осим ауторке, говорили и Оливера Цветковић из Општинске туристичке организације и Срба Такић, уредник и директор наше Библиотеке. Приснијој атмосфери допринело је читање рецепата од стране Јасмининих унука: Арсенија, Николе и Марте, као и ње саме, која је за све од прочитаног имала своја објашњења и коментаре. Публика, и сама разгаљена романтичним подсећањима, више пута ју је награђивала аплаузом, допуњујући њена сећања својим коментарима.

Вече су још пријатнијим учинили Христина и Исидора својим појањем, као и Никола са хармоником. На крају програма, као потврда написаног, као тачка на и, као шлаг на торту, као најбољи завршетак представљања кувара, уз већ поменуту торту, дар посластичарнице Candy world, и пецива које је дала Пекага МГ, ту је било још много других ђаконија које је припремила Јасмина, уз помоћ своје ћерке и пријатељица. Као саорганизатор овог дешавања и Туристичка организација се потрудила да обогати гастрономску понуду ове вечери, тако да се дружење наставило још дуго после званичног завршетка програма.