ВЛАСОТИНЦЕ, НЕИСПРИЧАНА ПРИЧА

Краткометражни филм „Власотинце, неиспричана прича“, којег ауторски потписују троје младих људи: Мила Митић, Филип Михајловић и Стефан Тасић, а којег је продуцирала наша библиотека, приказан је, у вечерњим сатима, 12. августа у биоскопу Културног центра. Препуна сала и овације публике, упућене ауторима после приказивања, говоре нам да можемо с правом да будемо поносни на урађено. Идеја рођена пре три године, чије су остварење спутавале школске и друге обавезе аутора (двоје су још увек гимназијалци, док је трећи на почетној години студија) / да не помињемо актуелне муке са корона вирусом, коначно је отелотворена у занимљиву филмску причу.

Или, како рече у најави вечери Јована Петковић: „Очито да су аутори у себи нашли довољно снаге, мотива и елана, а да им воље, дара и вере није недостајало – када су, поред учења и обавеза које им свакодневица намеће, поред пречих и дражих ствари које иду уз њихове године, успели да остваре своју идеју – да испричају причу о Власотинцу, причу каква до сада није испричана“.

Сценарио за филм написао је директор наше библиотеке, Срба Такић, па се и он обратио присутнима, представљјући се у тој али и у улози продуцента, у име наше установе: „Откуд Библиотека у овој причи: посао библиотеке данас (у било ком месту) није само набавка, обрада, чување и позајмица књига. Ми данас имамо обавезу сакупљања, чувања и коришћења фотографија, плаката, афиша и свега онога што сведочи о културном миљеу и јавном животу наше заједнице. Уосталом, зато се и дуги низ година бавимо и издаваштвом, односно припремом и штампом дела локалних аутора, или књига чије су теме везане за Власотинце. Зато смо и били одлучни да подржимо ове младе, талентоване, храбре људе. Све у корист свих нас и на добробит наше заједнице“, казао је он у свом обраћању.

Мила, Филип и Стефан, задовољни реакцијама публике, али и пуни жеља за доказивањем и снаге да жељено остваре, обећали су да неће стати само на једном филму. Најавили су скоро виђење, неким сличним поводом, са неком новом, неиспричаном, причом, којом ће лепоту и дух Власотинца заувек сачувати на целулоидној траци.