ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА „ВЛАСОТИНЦЕ ЈЕ ДА СЕ ПЕВА“

10.априла представљена књига „Власотинце је да се пева“.Реч је о књизи песама које су Власотинцу посветили многи познати домаћи песници, попут Мире Алечковић, Даре Секулић, Душка Трифуновића, Моше Одаловића, Ђорђа Сладоја и других.

Поред њих  у књизи је заступљено и неколико локалних песника, који су свом завичају даривали стихове пуне топлине и привржености.

Важан сегмент књиге је и њен технички изглед, односно сваку од двадесетак песама прате прелепе фотографије Власотинца данас, које је мајсторски урадио и у књигу преточио Зоран Мицић.

На њеном представљању говорили су мр Лука Крстић, Данило Коцић и уредник Срба Такић. Песме су читале гимназијалке Даница Ђорђевић и Сања Милошевић.

Мр Крстић је, између осталог, казао: „Ово је књига која је објединила Власотинце са Србијом, спојила имена локалних песника са именима великана савременог српског песништва“.

Данило Коцић је био изричит: „Ова нам књига открива посебан дух Власотинца, дух који морамо неговати, ма где били. Јер, Власотинце је прелепа варош, а то можемо осетити не само у песмама локалних аутора, већ и у стиховима којима га дарују најпознатија српска пера.“

Срба Такић је, у свом излагању, поручио: „Свако од нас, у свом делу посла и обавеза које на себе преузима, мора бити достојан песме и мора својим делом да заслужи стих. Ако сваки Власотинчанин буде стих онда ће Власотинце бити једна велика песма.“