СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ ЗА ДЕЦУ

Поводом Светског дана књиге за децу, у дворишту ГП „Црна Трава“ (где су сада смештена позајмна одељења наше Библиотеке) учитељ Гаврило Стојановић је одржао рецитал своје поезије за најмлађе.

У томе му је помагала талентована рецитаторка, ученица основне школе, Ива Стојановић.

Након тога, свој музичко-сценски наступ су имали полазници вртића (које воде васпитачице Слађана Милошевић и Гордана Стојановић), а придружили су им се и основци из Јездина, које је довео учитељ Горан Станковић.

Сваке године посебним програмима обележавамо Светски дан књиге за децу, са намером да истакнемо књигу као незаобилазни начин стицања знања и образовања, и најлепши начин богаћења речника“, казао је том приликом Срба Такић, директор Библиотеке.

Истог дана, увече, позната песникиња из Бабушнице, Вера Цветановић, власотиначкој је публици, у Галерији Библиотеке, представила своју књигу, двадесету по реду,  „Посртање ветра“.

Ово вече организовали су Културни центар Власотинца и наша Библиотека. Пред знатижељним и захвалним слушатељством рад своје посестриме по перу, и колегенице по послу (просветни радник), најпре је представила песникиња Љиљана Глигоријевић.

Говорећи о свом раду Вера Цветановић је истакла да: „Богат је онај који има и запише реч. Онај који запише оно што у себи носи, тај надживи себе и своје време“.