НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ ОБЕЛЕЖИЛИ СМО ПОСЕТОМ ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ И ДОГОВОРОМ О НОВОЈ ПУБЛИКАЦИЈИ

Библиотека, као најстарија завичајна установа културе, што стално и с правом истичемо, има и посебну обавезу поштовања и обележавања датума битних за националну и локалну историју, као и за саму књигу. Зато смо и Национални дан књиге, 28. фебруар, обележили, али овај пут на посебан начин – договором око припреме и штампања једне посебне публикације.

Наиме, посетили смо Предшколску установу „Милка Диманић“, поклонили им десетак књига, наших издања, и предложили им да заједно урадимо једну, за коју сматрамо да би могла бити веома занимљива. Наша је идеја да направимо причу о Власотинцу виђеном очима деце: како га и колико познају, шта у њему највише воле, која су им омиљена места…

То, наравно, не можемо да урадимо без васпитачица и педагога ове установе. На разговор су нас примиле и са радошћу прихватиле нашу идеју: Снежана Филиповић, директорица, Наталија Васић, педагог и Јелена Петрењ, ликовна сарадница. Договорили смо оквирне рокове и обостране задатке па се надамо реализацији идеје до почетка лета.

Међутим, уз ову лепу причу о сарадњи појавила се још једна – овога пута директорка вртића предложила је нама да заједно урадимо још једну књигу – о њиховој установи. Свакако да смо и то радо прихватили.