ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА „КРВАВА ГРАНИЦА”

Представљање књиге „Крвава граница,” потпуковника Драгутина Димчевског, организовали смо 10. маја, у сарадњи са Градским одбором СУБНОР-а Врање. Због очекиваног великог броја заинтересованих посетилаца, пре свега ратника са Кошара, књига је представљена у сали Културног центра, односно у биоскопу. Осамдесетак присутних били су пажљиви слушаоци, преживљавајући са говорницима трагично, али херојско време одбране суверенитета своје Србије.

            О књизи и о свом учешћу на ратишту на Кошарама говорили су: бригадни генерал мр Зоран Лубура, заставник Братислав Анђелковић, војник са Кошара Мирко Костић и аутор књиге, потпуковник Драгутин Димчевски. Њихове приче, искрене и пуне емоција, присутне у сали нису остављали равнодушним, па су говорнике награђивали аплаузима, изражавајући на тај начин своју наклоност и подршку.

            Програм, који је трајао дуже од сат времена, уводном речју је, у име домаћина, отворио Срба Такић, директор Библиотеке, док се у улози модератора нашла Бојана Станојевић. После званичног дела програма присутни ратни ветерани нису пропустили прилику да се сликају са својим командантом Димчевским и да се задрже са њим у дужем пријатељском разговору.