СА ГИМНАЗИЈАЛЦИМА ЗА СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ

Светски дан поезије, 21. март, ове смо године обележили у друштву ученика власотиначке гимназије „Стеван Јаковљевић.” Посетили смо их у њиховој школској библиотеци, где су они, као добри домаћини, осмислили посебан програм, како би овај дан, песницима тако значајан, што достојније обележили.

Дочекао нас је директор Гимназије Драгиша Поп-Илић и професори: Сузана Пешић, Тања Милић, Драгана Хаџи Ђокић и Саша Станковић. Уз њих и ученици: Марта Митровић, Тара Митровић, Сташа Петровић, Милица Станковић, Анастасија Костић, Димитрије Јанковић, Вукан Димитирјевић и Милош Стојковић. Програм су надахнуто водили Нина Тасић и Петар Вељковић.

Песници Јасмина Митровић, Светлана Пешић, Никола Момчиловић и Срба Такић, после званичног дела програма и читања песама и прича, нису могли а да, хвалећи даровитост ученика у писању и говорењу, позову их да, ако већ нису, пошаљу своје радове за збирку власотиначких песника која је у припреми. Било је и предлога да формирају драмску секцију у школи или да се прикључе планираним активностима Културно-уметничког друштва.

У сваком случају, пријатно дружење распеваних срца наговестило је још једно скорашње дружење, можда већ за Светски дан поезије за децу, 2. априла.