Одељење стране књиге

Живот у савременом друштву све више показује потребу за познавањем и читањем најмање једног страног језика, што је постала неопходност и императив друштва у коме живимо, а наша Библиотека вам од ове године то и нуди. Читањем литературе на страним језицима продубљујемо знања која поседујемо, отварамо себи врата ка свету, студенти на тај начин врше припрему за школовање у иностранству. За успех у пословном свету данашњице, неопходно је познавање једног страног језика. Зато будите и ви део једне приче у којој знање побеђује.

Одељење стране књиге основано је средином јануара 2016. године, на предлог начелнице лесковачке библиотеке од 2015. године, која је препознала значај учења страних језика, као и читање литературе на страним језицима. Фонд одељења стране књиге формиран је од књига на страним језицима које је Библиотека добијала од спонзора, донатора и амбасада страних земаља у Србији. Почетни књижни фонд састоји се од малог броја књига, али међу којима има и актуелних садржаја. На овом одељењу можете пронаћи књиге на енглеском, македноском, руском, француском, словачком, словеначком, мађарском, америчком, италијанском, бугарском и немачком језику. Књиге су груписане и смештене по језицима и распоређене према УДК систему. Приступ књигама је слободан. Заступљене су публикације за све узрасте, на једанаест страних језика.

 Одељење стране књиге представља једину институцију у граду где на једном месту можете наћи публикације на страним језицима за различите узрасте. Корисници који су заинтересовани за учење страних језика могу добити смернице од библиотекара и на тај начин продубити учење жељеног језика.

Одељење стране књиге у нашој Библиотеци предвиђа у даљем раду формирање клубова за читаоце на енглеском и француском језику.

Добродошли у нашу Библиотеку, отворите своја врата знања и заједно са нама закорачајте у свет страних књига.