ПОСЕТА ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У ГОРЊЕМ ПРИСЈАНУ

Светски дан књижевности за децу (2. април) ове године смо обележили у друштву деце и наставника Основне школе „Божидар Миљковић” у Горњем Присјану. Дружење смо заказали за уторак, 4. април, заједно са рецитаторима Основне школе „8. октобар,” које води професорка српског језика и књижевности Јелена Ђокић.

            Мала школа, најудаљенија од општинског средишта, али са вредним наставницима и осталим упошљеницима, заслужује зато и више пажње. Њихов пријем је био срдачан, а програм који смо им припремили пратили су са дужном пажњом.

            Најпре је Срба Такић, директор наше Библиотеке, казао нешто о установи на чијем је челу и о њеном издаваштву као посебној области рада, на коју је с разлогом поносан. Зато је он искористио ову могућност да директорки школе Сунчици Јовић поклони педесетак књига, библиотечких издања.

            Пошто је Такић и дечји песник, са прегршт признања на конкурсима широм наше земље, ово је била прилика да каже неколико својих песама посвећених најмлађима.

Потом су мали рецитатори, својим другарима домаћинима дали  поклоне испред Удружења „Безбедно дете,” а онда су, најављивани и  праћени од своје наставнице Јелене, казивали неке од најлепших стихова савремене српске поезије за децу.

На крају дружења малишанима из Присјана упућен је позив да посете општинску библиотеку, да постану њени чланови и да што више читају, али и да сами пишу.